Black swan

Vet att jag inte lagt upp några bilder från London resan ännu, men ska göra det i helgen tänkte jag. Men annars idag har vi haft workshop/seminarie. Man skulle ha gjort en reklamanalys och så fick några gå fram och redovisa. Självklart fick jag och Emma gå fram eftersom vår lärare tycker det är så kul att vi är från Sverige. Men måste erkänna att jag blev lite nervös, tycker inte om redovisningar!

Ikväll var vi på bio och såg The black swan, verkligen en jättebra film med Nathalie Portman i huvudroll! Så se den! :)


Kram

”And all that jazz”

Har haft en toppen helg i London med Emma. Gillar verkligen London jättemycket så dit kommer jag absolut att åka igen. Vi åkte i fredags och var framme i London runt 16:30. Vi tog oss till vårt hostel utan några större problem, som för övrigt var ett helt okej boende. Men nästa gång blir det nog inte samma ställe. Vi åkte efter en stund in till stan för att äta lite innan vi skulle på musikal. Vi hade rätt gott om tid men efter att vi letat efter en restaurang med bra priser så gick tiden jättefort. Efter att vi fått maten hade vi typ 10 min att äta haha så det blev lite stressigt. ;) Men vi hann till Cambridge Theatre och musikalen Chicago var grymt bra!! Typ hela helgen har vi sjungit på låtarna, men speciellt textraden: "And all that jazz" haha :)

 

På lördagen så var vi riktiga turister och promenerade runt och besökte bland annat Big Ben, Buckingham Palace, London Eye och massa annat. Och vi kollade knappt på någon karta utan hittade rätt bra ändå. Tur att Emma har bra lokalsinne hihi :) Jag brukar annars inte hitta så bra men jag kände ändå att jag hade rätt bra koll, så lite stolt är jag ;) Sedan blev det även lite shopping på Oxford street. När vi kom tillbaka till vårt hostel så var vi verkligen jättetrötta eftersom vi hade gått så mycket, så vi gick och la oss rätt tidigt.

 

Dagen efter så blev det även då lite sightseeing och besökte bland annat Piccadilly Circus, London Bridge, The Monument, Tower Bridge med mera. Men även lite mer shopping innan vi åkte hem vid 19-tiden.

 

Har verkligen haft en helt lovely helg och längtar tills nästa gång jag åker dit. Och då blir det även en till musikal, men får se vilken det blir.

 

Bilder kommer!

 

Kram


Halloj!

Åker till London imorn, längtar! Har försökt packa men det är så tråkigt och jobbigt. Man vet ju aldrig vad man ska ta med sig. Annars idag har jag haft föreläsning i radiokursen, gjort klart veckans uppgift i Digital Media, tvättat lite och kollat på film med Emma. Imorn har jag seminarie i Audiovisual Literacy klockan 10-11, så har även lyssnat lite på radio som vi skulle ha gjort tills dess.


Hoppas Ni får en fin och bra helg!

Kramar

Chicago - The Musical

För en stund sedan bokade vi biljetter till musikalen Chicago i London!! :D Ska bli sååå kul! Har alltid velat titta på musikal i London och nu äntligen! Andra musikaler som står på listan är: Mamma Mia och Dirty Dancing, får se om man hinner med nån av dem innan man åker hem i maj.

Sov så sött!

Kram



London!

Idag bokade vi resa till London. Kommer bli såå kul! Har aldrig varit där förrut så jag längtar! Kommer vara där från fredag - söndag. :)

Kom nyss hem från föreläsningen i Audiovisual Literacy. Kanske inte den roligaste kursen (än så länge) men det funkar. På fredag ska vi ha seminarie om Radio. Läraren ville att jag och Emma skulle jämföra den svenska radion med den engelska.

Imorn blir det plugg och eventuellt att tvätta. Mindre kul men skönt att komma igång. Men nu ska jag plugga lite!

Kramar

DreamWeaver

Kom hem för en liten stund sedan. Läraren vi har i Digital Media mötte upp oss i biblioteket och visade oss vad vi kan hitta DreamWeaver på datorn och förklarade lite mer om kursen. Verkligen jättesnällt av honom att ta sig tid och visa oss. Verkar annars vara en bra kurs men DreamWeaver är helt främmande för mig men det ska bli kul att lära sig. Får hoppas det går bra! Önska mig lycka till! haha :)

Senare idag har vi föreläsning i Audiovisual Literacy, om läraren inte fortfarande är sjuk. Hoppas han inte är det för det skulle vara skönt att ha sin första föreläsning i den kursen. Igår skulle vi på vår första föreläsning i Practical Journalism men vi väntade utanför fel sal, det vill säga den sal som stod på schemat. Hoppas vi inte missat alltför mycket i den kursen... men men nu ska jag ta o vila lite, är jättetrött. Uppdaterar lite mer senare idag.










Biblioteket



Kramar

Love and Other drugs

Idag hade vi vår första föreläsning/workshop i radio-kursen. Eftersom kurserna här sträcker sig under ett år och vi bara läser andra delen, så hade jag uppfattat det som att de hade läst radio i höstas. Men det hade dem inte så nu blir det radio istället för tv. Men det känns bra ändå och kursen verkar väldigt bra och lärarna med. Har även lärt känna några andra studenter vilket är kul :)

För en stund sedan kom vi hem från stan. Vi kollade runt lite i affärer, köpte ett par svarta byxor på Primark för ungefär 90kr! Me like! Sedan gick vi på bio och såg Love and Other drugs. Den var faktiskt rätt bra.


Ringen jag köpte på Primemark. Ungefär 30kr.


Här bor vi! Dock ingen bra bild.


Nu ska jag sova!

Kram

Shopping i Leeds

Tänkte att jag skulle skriva ett litet inlägg innan jag ska sova. Idag har vi varit inne i Leeds centrum o shoppat lite. Jag shoppade faktiskt inte så mycket men det fanns massa bra affärer. Så nästa gång blir det garanterat shopping. Men jag köpte en söt ring för typ 30kr :) Kan visa bild nån annan dag.  Imorgon ska jag ha föreläsning/workshop i Tv-kursen får hoppas det går bra.

Sov så gott!

Kram

Första föreläsningen inställd

Nu vet vi vilka kurser vi ska läsa men vi har bara inte blivit registrerade ännu men blir det idag eller imorn. Men vi kan gå på föreläsningarna ändå. Idag klockan 16 så skulle vi ha vår första föreläsning i kursen Audiovisual Literacy men det var bara jag, Emma och två andra som var där och ingen lärare. Vi som var lite nervösa och spända för första föreläsningen haha :)

 

Vi har inte lärt känna någon här i Leeds ännu eftersom det verkar som de flesta redan känner varandra, och det går inte jättemånga internationella studenter här. Jag har inte heller känt mig så bra men det blir nog en ändring på det nu när föreläsningarna har börjat och så.

 

Hugs


10 Januari

Nu har vi äntligen tillgång till Internet! I helgen har vi utforskat universitetsområdet lite mer och hittade bland annat gymmet så snart blir det att köpa gymkort :) Igår var vi och åt lite mat på Café Marinetti, en jättemysig italiensk restaurang. Men annars har vi inte gjort så mycket hittills.

Igårkväll började jag känna mig lite sjuk och imorse kände jag mig inte alls bra. Mådde jätteilla och frös hela natten och hade huvudvärk. Och att andra studenter väsnades så himla mycket inatt hjälpte inte till direkt. Men på morgonen var vi tvungna att fixa med ID-kort och andra nödvändiga saker så det var bara att bita ihop. Vi yrade runt och vet fortfarande inte vårt schema men förhoppningsvis får vi reda på det senare idag.

Har inte tagit några bilder ännu men ska försöka ta några i veckan :)


Hugs

Befinner mig i Leeds

Nu sitter jag och Emma pa ett bibliotek i Horsforth eftersom vi inte har fatt tillgang till Internet. Vi kom fram runt 16-tiden igar (fredag) och resan hit gick bra.

Det har inte kommit sa manga studenter an, sa vi har haft var vaning for oss sjalva och haft dorrana oppna till vara rum :) Vi har burit in Emmas madrass till mitt rum da vi inte vill sova ensamma speciellt nu nar typ inga ar har :) Sa igar var vi nere i matsalen och at Fish and chips och gick och kopte lite gott och hade filmkvall. Vi sag Save the last dance.

Eftersom det inte har kommit sa manga studenter an sa har det kanns lite tomt men de flesta kommer nog pa mandag. Skolan ar ganska stor och vi lyckades komma vilse igar da vi inte hittade tillbaka till receptionen efter att vi lamnat vaskan pa vara rum haha :) Rummen ar sma men anda lagom och vi har toalett pa rummet vilket vi inte trodde sa det ar ett stort plus!

Kanns lite konstigt att vara har men jag vanjer mig nog snart. Och jag kommer uppdatera mer nasta vecka nar jag far tillgang till Internet da det tar en liten stund att ta sig till det lokala biblioteket.

Hoppas Ni har det bra dar hemma!

Hugs


Packa Packa Packa!!

Sååå himla tråkigt att packa, så svårt att veta hur mycket man ska ha med sig för fyra månader. Idag var jag tvungen att köpa en ny resväska, den andra jag hade var lite för liten. Jag har köpt en bagagevåg också så att jag inte överskrider 20kg. Nu måste jag återgå till packningen, önska mig lycka till! :)

Kram

Veckorevyn



Just nu läser jag veckorevyn som kom idag och tittar på Tv. Borde egentligen sova men är inte alls trött... Verkligen ett jätteonödigt inlägg haha :)


2 januari

Är lite uttråkad, tittar på"Life of Ryan" och dricker en kopp te. Jag vill hitta på något men är alldeles för trött. Borde börja packa och fundera på vilka kläder jag ska ha med mig till Leeds... Men det är så tråkigt! Men men nu ska jag fortsätta att titta på Tv.

Kram

.


TOLVSLAGET!

2011-01-01

Gott Nytt År!!

Nyårsfirandet ägde rum ute på Marstrand hos sötnosarna Alba, Elsa & co. Jättemysigt och trevligt :) Alltid lika kul att träffa dem, speciellt när det inte blir så ofta. Och är så glad att Alba kommer till England och hälsar på :D


2011 är här och jag har mycket att se fram emot. Inleder året med att åka till Leeds i England för att plugga i 4 månader :) Ska bli spännande att plugga i ett annat land och att man förhoppningsvis kommer att bli bättre på att prata engelska, med en brittisk accent såklart ;)

Kram

RSS 2.0